Cultura 03/10/2019

El Cirque du Soleil uneix la màgia del circ amb el món del futbol a 'Messi 10'

El muntatge posa el públic en la pell de Leo Messi i s'estrenarà a Barcelona el 10 d'octubre

Valèria Gaillard
2 min
Messi 10

BarcelonaEn un xou exclusiu per a la premsa (prop d’un centenar de periodistes convocats) s'ha presentat aquest dijous el nou muntatge del Cirque du Soleil, Messi 10, que s’estrenarà al Parc del Fòrum de Barcelona el dijous 10 d’octubre. El muntatge posa l’accent en les capacitats i habilitats que han projectat el jugador argentí a l’estratosfera futbolística. “Volem que l’espectador entengui què és ser Leo Messi”, ha dit Charles Joron, el productor executiu. Messi 10 estudia el seu dríbling, la seva velocitat i l'entrenament, la seva quantitat de gols..., tot plegat amb un missatge clar: “No importa quants cops caiguis, el més important és aixecar-te i continuar endavant”, ha argumentat Mukhtar O.S. Mukhtar, escriptor i director de l’espectacle.

Nou concepte esportiu

L’equip del Cirque du Soleil ha treballat en el món de la música, amb xous dedicats a Michael Jackson i The Beatles; en el cinema, amb l’adaptació del film Avatar, i amb musicals que han presentat a Nova York i Hamburg. Va ser arran d’una proposta de PopArt Music, un grup empresarial de capitals argentins, que van acceptar fer una incursió en el món de l’esport. “No en sabíem gaire, de futbol, perquè al Canadà som més d'hoquei, i també era la primera vegada que treballàvem amb una llegenda viva en actiu”, ha explicat Joron: “Primer vam pensar que era una bogeria i després vam assumir el repte”. Sobre l’estrena a Barcelona, ho van tenir clar de seguida: “És on Leo Messi ha desenvolupat la seva carrera, i Espanya és el nostre segon millor mercat després dels Estats Units”.

'Messi 10'

Messi 10, que ha trigat dos anys a prendre forma, no s’ha d’entendre com una biografia (tot i que hi apareix la família de Messi a petició del mateix jugador), sinó com una repassada a les aptituds esportives d’un jugador d’elit, que, al capdavall, no s’allunyen gaire de les dels acròbates. “En el circ també treballem amb l’energia i l’esforç, i en aquest sentit el futbol encaixa amb el món del circ”. De fet, el coreògraf i ballarí català Cesc Gelabert ja va explorar el món del futbol des de la dansa a Foot Ball, estrenat el 2015 al TNC.

A Messi 10 es despleguen una sèrie de quadres acrobàtics en un escenari que imita un estadi de futbol amb dues enormes pantalles LED. El protagonista és l’acròbata que en aquell moment porta la samarreta 10. “Qui la porta és el que és capaç de donar el millor de sí mateix i fer tot el que vulgui”, aclareix Mukhtar. Per injectar més emoció a un espectacle de 90 minuts de durada, a cada funció es premiarà el “Messi del dia” amb un joc interactiu que permetrà “viure l’experiència de ser Messi per un dia”.

stats