TEATRE
Cultura 26/02/2013

El club 'Bildelberg' es reuneix a la Sala Muntaner

Oriol Grau dirigeix una paròdia cabaretera sobre els qui mouen els fils del poder

Laura Serra
1 min

BarcelonaUna sàtira cabaretera internacional. 'Bildelberg' és l'últim espectacle d'Oriol Grau i Toni Orensanz i arriba a la Sala Muntaner el 28 de febrer. S'hi estarà cinc setmanes. Cada nit s'hi reunirà –secretament– el club d'amics més poderosos del món: des dels empresaris que mouen els carregaments de blat a nivell internacional fins a les monarquies europees. Tres militars coordinen les ponències d'aquesta versió del club Bilderberg. Els líders polítics són el públic. A l'escenari es plantegen els temes que preocupen i que han d'anar solucionant: des de la superpoblació fins a l'intent d'independitzar-se d'algunes regions d'Europa o la corrupció.

"Ells, a la realitat, tenen solucions més perilloses: les armes i la guerra. Nosaltres, més imaginatives", diu Oriol Grau, director del muntatage, que protagonitza amb Fermí Fernández i Paloma Arza. Donen vida a una vintena de personatges –fins i tot hi apareix Julian Assange–, en un muntatge que és un cabaret humorístic, amb peces musicals originals d'Enric Xato Grau.

Aquesta és la tercera producció de la Sala Trono que hi ha en cartell a Barcelona. Les altres dues són 'El don de las sirenas', a la Sala Beckett, i 'Red Pontiac', al Poliorama.

stats