Música
Cultura 15/11/2013

Comença a l'Esmuc el Barcelona Fiddle Congress

L'objectiu és crear un espai per compartir i debatre coneixements en l'àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica

Ara
2 min
Hanneke Cassel i Mike Block participen al primer Barcelona Fiddle Congress

BarcelonaLa violinista Hanneke Cassel i el violoncel·lista Mike Block són dos dels músics que participen en el primer Barcelona Fiddle Congress que organitza l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) els dies 15, 16 i 17 de novembre. L'objectiu del congrés és "crear un espai per compartir i debatre coneixements en l'àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica" dirigit a escoles de música, conservatoris, alumnes i professionals de la corda fregada.

El terme 'fiddle', d'origen anglosaxó, engloba tots els instruments de corda fregada, en especial, de les tradicions no clàssiques, del violí, la viola, el violoncel i el contrabaix.

Entre les activitats programades i els concerts, el congrés comptarà amb la presència de figures internacionals destacades de l'àmbit de la corda no clàssica com ara Diego Galaz, Ernesto Briceño, Asier Suberbiola, Panxito, Joan Sanmartí, Cello Hero, Virus String Quartet i l'Eclectic Colour Orchestra, a més de Cassel i Block.

Trobada de 500 estudiants a Martorell

El diumenge 17 de novembre al matí, l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), les Escoles de Música d'Iniciativa Privada Associades de Catalunya (EMIPAC) i l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) organitzaran conjuntament una Trobada Fiddle per a estudiants de corda fregada d'escoles de música i conservatoris d'arreu de Catalunya que tindrà lloc al Pavelló Esportiu Municipal de Martorell.

La trobada es farà d'11 a 13 h i hi participaran uns 500 alumnes, a partir de 6 anys, de tots els nivells de 55 escoles de música de 39 poblacions de Catalunya. Estaran a l'escenari acompanyats dels seus professors per compartir experiències i coneixements sobre el 'fiddle'. La trobada serà un assaig-concert multitudinari i participatiu conduit pels caps de cartell del Barcelona Fiddle Congress, Hanneke Cassel i Mike Block, que, acompanyats del violinista Oriol Saña, oferiran una classe col·lectiva a alumnes de violí, viola, violoncel i contrabaix per treballar música de tradició, jazz i música moderna.

stats