Còmic
Cultura 27/05/2021

El Còmic Barcelona arriba en format online

Hi participen artistes com Guy Delisle, Bryan Lee O’Malley i Albert Monteys

Laura Cañuelo
1 min
El Saló del Còmic en una imatge d'arxiu / Manolo García

BarcelonaAquest divendres torna el Comic on Demand, la versió online del Còmic Barcelona, que finalment aquest any no celebrarà una edició presencial. Raquel Riba Rossy n'ha dissenyat el cartell, en què es veu la Lola Vendetta esmicolant el coronavirus amb una katana. Aquesta 39a edició es farà de divendres a diumenge i es podrà seguir pel canal de YouTube del saló. S'hi podran veure tant conferències en directe com xerrades enregistrades prèviament i que es podran seguir sota demanda. Entre d'altres, hi participaran telemàticament autors com Bryan Lee O’Malley, Albert Monteys, Magius, Tyto Alba i Guy Delisle.

Tot plegat començarà aquest divendres a les 17 h amb el lliurament dels premis Comic Barcelona, en les categories de millor obra d’autor espanyol, millor obra estrangera, autor revelació, millor còmic infantil i juvenil i millor fanzín. 

També ha organitzat diverses taules rodones entre els professionals del món del còmic com ara Amazones a la Lluna: de Wonder Woman a Sailor Moon, passant per…, amb Elisa McCausland, Aneke Muriellem, Desiree Bressend, Carla Berrocal i Cels Piñol; i El còmic en català, amb Santiago Sobrequés, Oriol Garcia Quera, Jordi Riera i Quim Bou. També hi passaran les autores de la novel·la gràfica Voces que cuentan.

Com l’any passat, el Comic Barcelona ha programat dues exposicions online: La Barcelona de las multitudes, un recorregut sobre els autors de la ciutat dels últims cent anys comissariat per Roser Messa, i una altra d'homenatge a Antonio Altarriba, guanyador del Comic Barcelona del 2019.

stats