Cultura 15/11/2011

Tot el còmic català en un catàleg únic

Pas a pas, la indústria editorial del còmic català va cobrint mancances històriques, com la publicació d'una guia del còmic català

Ara
1 min
Tot el còmic català en un catàleg únic

BarcelonaCom, per exemple, la publicació d'un catàleg que referenciï les publicacions de còmic català i en català del segle passat fins ara. El diccionari El còmic en català. Catàleg d'àlbums i publicacions (1939-2011) editat per Glénat, obra de Jordi Riera Pujal, a més de fer aquesta tasca aclareix alguns conceptes que expliquen la situació d'aquesta indústria cultural actualment. A continuació, algunes de les claus de les que s'expliquen a l'ARA Premium.

Astèrix

La publicació de les aventures del gal irreductible en català van començar l'any 1969 i arriba fins a l'actualitat.

Cavall Fort

Aquesta és la resposta a la pregunta. La revista de còmic infantil i juvenil fundada l'any 1961 per Josep Tremoleda amb l'impuls de l'Església catalana "tenia una voluntat pedagògica, la part de bones maneres, i alhora volia fer país", explica Riera.

Manga

Aquest gènere demostra que "si s'aposta amb força per l'edició en català el negoci és rendible", diu Riera. I posa els tiratges "bestials" que va aconseguir Planeta de Agostini amb Bola de Drac, que superaven els 100.000 exemplars.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA Premium.

stats