Música

La Companyia Elèctrica Dharma denuncia l'ús d'una cançó seva en un acte de Vox

El grup exigeix a la formació política que deixi d'utilitzar el tema 'Flamarada' i recorda que repudia la ideologia d'ultradreta

1 min
Els sis components de l’Elèctrica Dharma en una fotografia promocional.

BarcelonaLa Companyia Elèctrica Dharma ha denunciat i condemnat "enèrgicament" l'ús de la cançó Flamarada en un acte de Vox dissabte al pavelló Ifema de Madrid. "Ni ens han comunicat res ni han demanat permís", diu el grup barceloní, que exigeix a la formació política que deixi d'utilitzar-la i recorda que repudia la ideologia d'ultradreta. "Des dels inicis hem combatut les idees que defensen els grups d'ultradreta als quals representa Vox, que atempten contra els drets de les persones i les llibertats més elementals", ha apuntat en un breu comunicat la Dharma, que posa d'exemple un dels seus lemes –que és vers d'una de les cançons– que diu "de feixistes i cabrons n'estem fins als collons": "És una frase prou explícita que ens separa de qualsevol sintonia amb Vox".

La cançó Flamarada dona títol al disc que la Dharma va publicar el 2019 i que inclou una peça en què la periodista Txell Bonet recita el poema Resistir és vèncer, escrit pel seu company, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real.

stats