El Concert de Cap d'Any de Viena tornarà a ser amb públic

"El món està oblidant la importància de la música", lamenta el director Daniel Barenboim

Ara
2 min
Barenboim en un assaig del Concert d'Any Nou 2022

Daniel Barenboim dirigirà per tercera vegada el Concert de Cap d'Any de Viena. Després del buit imposat pel covid-19, la mítica cita de l'1 de gener tindrà de nou públic a la sala, tot i que només 1.000 persones, 500 menys de les previstes, a causa de les restriccions. El mestre argentinoisraelià se centrarà en recordar al públic, i als polítics, la importància de la música: "El món està oblidant una mica la importància de la música, no hi ha educació per als nens a les escoles", ha lamentat en la presentació del recital amb què la Filharmònica de Viena dona la benvinguda a cada nou any. Barenboim defensa "la importància de la necessitat espiritual de la música per a la població" i "no només pel coronavirus, sinó en general", segons ha recollit EFE.

Tots els assistents han de tenir la pauta completa de vacunació (almenys dues dosis) i mostrar un test PCR de menys de 48 hores d'antiguitat, a més de portar una màscara FFP2 durant tot el recital. El mateix sistema s'aplica a l'assaig general, el dia 30, i al recital que se celebra el 31, que tenen el mateix programa que el de Cap d'Any. Les entrades dels qui es quedin fora seran vàlides per al concert del 2023. "Mil persones no és ideal, però és més que suportable", ha dit Barenboim, que se sent afortunat de tenir públic. "Serà molt especial en aquests temps difícils".

Al recital a la Sala Daurada del Musikverein els valsos i les polques de la família Strauss seran un any més els protagonistes del concert que més audiència reuneix cada any a través de la retransmissió televisiva i radiofònica a gairebé un centenar de països. Quinze peces apareixen al programa oficial, sis d'elles mai interpretades en aquest concert tradicional, sense comptar amb l'ineludible vals El Danubi blau i la Marxa Radetzky, que tanquen cada any el concert. A més d'obres de Johann, Josef i Eduard Strauss, al concert de l'1 de gener hi haurà espai aquesta vegada per als compositors Carl Michael Ziehrer i Joseph Hellmesberger. Barenboim, que l'any que ve farà 80 anys, fa més de cinc dècades que col·labora estretament amb la Filharmònica de Viena, primer com a pianista i després al faristol.

stats