Cultura 23/04/2021

Concerts per a 1.800 espectadors al Festival Jardins de Pedralbes

Sara Baras obrirà una edició amb una trentena d'actuacions

3 min
L'escenari del Festival Jardins de Pedralbes abans del concert d'Els Pets de 2020

BarcelonaEl cartell importa, esclar, i el de novena edició del Festival Jardins de Pedralbes, que es farà de l'1 de juny al 24 de juliol, inclou una trentena de noms, com ara Sara Baras, Love of Lesbian, Miguel Poveda, The Alan Parsons Project, Aitana, Mónica Naranjo, Manel i Diego el Cigala. Però en aquest món entre pandèmic i vacunat també importen, i molt, qüestions com l'aforament, i el del festival organitzat per Concert Studio serà de 1.800 espectadors. Abans de la pandèmia la capacitat era d'entre 2.300 i 3.200, i de fet molts concerts programats aquest any ja estaven previstos el 2019, i en alguns casos fins i tot se n'havien venut totes les entrades.

Davant la incertesa de com serà la música en directe aquest estiu, i per minimitzar possibles canvis d'última hora, el director del Festival Jardins de Pedralbes, Martín Pérez, va fixar un aforament reduït a 1.800 persones adaptat a les mesures sanitàries de distància profilàctica, seients assignats i mascareta. Tot plegat obligava a prendre una decisió complicada: com es decidia qui es quedava sense entrada? L'opció va ser tirar pel dret: retornar totes les entrades venudes per a aforaments de més de 2.300 persones, i engegar un nou procés de venda. "En total hem retornat més de 40.000 entrades. Ha sigut molt més elegant tornar totes les entrades i que aquestes mateixes persones poguessin comprar-les de manera preferent", ha explicat Pérez aquest divendres en una roda de premsa telemàtica des del village del Trofeu Comte de Godó Barcelona Open Banc Sabadell de tenis. Banc Sabadell és el patrocinador principal del Festival Jardins de Pedralbes. Segons Pérez, ja s'han venut "més de 20.000 d'entrades entre les persones que tenien compra preferent", i ara ja s'ha obert la venda a tothom.

El pressupost per a l'edició d'aquest any és de 3,2 milions d'euros, lleugerament inferior al del 2019, que va ser de 3,5 milions. El 2019 també va ser l'any del rècord d'assistència: 71.441 espectadors. Entre les dues edicions va haver-hi una d'especial en l'estiu pandèmic del 2020, amb aforaments de 800 persones i rebatejada com a Fes Pedralbes, que va aplegar 32.000 espectadors.

Pel que fa al cartell, Pedralbes manté la tònica de les programacions musicals anunciades fins ara, com la dels festivals de Cap Roig i Porta Ferrada: sobretot artistes i grups catalans i espanyols, o estrangers residents a Espanya, com James Rhodes i Nathy Peluso. Tanmateix, també hi ha noms com ara el croat Luka Sulic (2Cellos), el francès Woodkid, el portuguès Salvador Sobral, els britànics The Alan Parsons Project i el ghanès resident al Regne Unit Myles Sanko. Pròximament s'anunciaran els artistes que actuaran als escenaris del village del festival.

Els concerts del Festival Jardins de Pedralbes 2021

Sara Baras, 1 i 2 de juny

Love of Lesbian, 3 i 4 de juny

Loquillo, 5 de juny

Rosario, 8 de juny

Manel, 9 i 11 de juny

Raphael, 13 de juny

Niña Pastori, 14 de juny

James Rhodes, 15 de juny

Woodkid, 16 de juny

Viva Suecia, 17 de juny

Zahara, 18 de juny

Hombres G, 19 de juny

Vanesa Martín, 22 de juny

Álvaro Soler, 25 de juny

Salvador Sobral, 27 de juny

Miguel Poveda, 29 de juny

Aitana, 1 de juliol

Fangoria, 3 de juliol

Diego el Cigala, 6 de juliol

Rozalén, 7 de juliol

Mónica Naranjo, 8 de juliol

Carlos Rivera, 9 de juliol

Amaia, 10 de juliol

Luka Sulic (2cellos), 11 de juliol

The Alan Parsons Live Project, 12 i 13 de juliol

Nathy Peluso, 17 de juliol

Miguel Ríos, 18 de juliol

Musical Jardins de Broadway, 19 de juliol

Andrea Motis, 20 de juliol

La Bien Querida, 21 de juliol

Myles Sanko, 22 de juliol

Gala de Ballet: Étoiles i Solistes de l'Òpera de París, 23 de juliol

stats