Cultura 18/09/2019

S'inaugura el primer Congrés Internacional de Reputació de Museus a Navarra

Efe
2 min
Museu del Prado

PamplonaCom es pot aconseguir que els museus tinguin més prestigi és la pregunta que els directors i representants d'institucions de renom intentaran respondre al primer Congrés Internacional de Reputació de Museus, que ha començat aquest dimecres al Museu Universitat de Navarra. Les jornades, en què també participaran 33 experts de la matèria, les han organitzat conjuntament el Museu del Prado, la Universitat de Navarra i el Corporate Excellence - Centre for Reputation Leadership. Buscar maneres d'atreure nous públics i avaluar la influència que han tingut les noves tecnologies en aquestes instal·lacions seran dos dels temes que es posaran sobre la taula.

Miguel Falomir, director del Prado, és un dels participants del congrés. Durant aquest primer dia de xerrades ha recordat moments bons i d'altres de dolents de la institució que dirigeix, que ha definit com "un dels principals actius d'Espanya". Manuel Azaña, el president de la Segona República, ja el va definir d'aquesta manera, ha recordat Falomir. Així mateix, també ha volgut fer memòria de la primera 'fake news' que es va escriure sobre el museu: l'any 1891 es va publicar una notícia que assegurava que un incendi havia cremat totes les seves obres.

Les crítiques que va rebre el museu per haver escollit John Brealey com a restaurador de 'Las meninas' en comptes d'un especialista de la institució i la dificultat per aconseguir tenir un director que estigués més de 100 dies seguits al càrrec han sigut altres anècdotes que Falomir ha compartit amb els participants del congrés. Finalment, ha explicat quin tractament de les noves tecnologies fa el museu. La prohibició de fer fotografies, ha explicat Falomir, és la mesura que ha estat més criticada. Malgrat rebre cartes diàriament per recordar-li que som al segle XXI, ell continua apostant per aquesta mesura i no pensa revocar-la.

stats