Música
Cultura 17/08/2015

El Congrés Mundial jueu condemna la cancel·lació del concert de Matisyahu al Rototom

El president del WJC, Ronald Lauder, ha demanat a les autoritats que pressionin el festival per readmetre la participació del cantant jueu

Efe
1 min
Matisyahu

BarcelonaEl Congrés Mundial Jueu (WJC) ha condemnat la decisió dels organitzadors del festival Rototom Sunsplash de cancel·lar el concert del cantant jueu Matthew Paul Miller, conegut com Matisyahu, per no voler fer una declaració a favor de Palestina. El WJC ha expressat en un comunicat la seva "indignació" i absoluta "perplexitat" per la posició presa pels organitzadors del festival de música espanyol, així com la d'alguns participants, que van anunciar també que farien boicot a l'actuació de Miller. L'actuació estava prevista per a aquest dissabte.

La cancel·lació del concert és, segons el president de l'organització, Ronald Lauder, una mesura "antisemita". Lauder demana a les autoritats espanyoles que "condemnin aquest trist incident i adoptin les accions apropiades" contra els responsables. Matisyahu no només "té dret a expressar les seves opinions", sinó també té "dret a no compartir els punts de vista repugnants que li van imposar els organitzadors del festival", destaca Lauder.

El president del WJC reclama també que les autoritats pressionin el festival, que rep suport financer oficial, perquè readmeti el músic jueu. "L'antisemitisme i el racisme no poden rebre suport del sector públic, ni a Espanya ni enlloc", conclou Lauder.

stats