PATRIMONI
Cultura 01/02/2013

El Constitucional avala el retorn dels 'papers de Salamanca' a Catalunya

El Tribunal Constitucional desestima el recurs d'inconstitucionalitat que va interposar la Junta de Castella i Lleó contra la llei de restitució de la documentació confiscada

Efe
1 min
Hi ha molts documents catalans en arxius espanyols.

MadridEl Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs d'inconstitucionalitat que va interposar la Junta de Castella i Lleó contra la llei per la qual es van enviar a Catalunya els anomenats 'papers de Salamanca'.

En una nota el TC informa que desestima "el recurs d'inconstitucionalitat interposat per la Junta de Castella i Lleó" contra la llei de "restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents confiscats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l'Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica".

Els coneguts com 'papers de Salamanca' són un conjunt de documents confiscats durant la Guerra Civil per les tropes de Franco a la Generalitat republicana i a d'altres institucions catalanes, que van ser dipositats a Salamanca i que van tornar en part a Catalunya el 2006, després de 25 anys de reclamacions. Malgrat això, encara queda pendent el retorn de diversos lligalls.

stats