Cultura 21/08/2019

'Angry Birds 2: La película', un refrescant film d'animació dominat per l''slapstick' i les paròdies de 'blockbusters'

Nova entrega de l'adaptació al cinema del famós videojoc per al mòbil

Xavi Sánchez Pons
1 min
'Angry Birds 2: La película', un refrescant film d'aminació dominat per l''slapstick' i les paròdies de 'blockbusters'

BarcelonaDirecció: Thurop Van Orman i John Rice. Guió: Peter Ackerman, Eyal Podell i Jonathon E. Stewart. 96 min. Estats Units i Finlàndia (2019). Animació.

En un món en què les joguines, els videojocs i les aplicacions de mòbil es transformen en sèries de televisió i pel·lícules, el mínim que podem demanar com a espectadors és que no siguin anuncis publicitaris pensats perquè els nens consumeixen més productes relacionats amb la franquícia de torn. 'Angry Birds 2': La película' no revolucionarà el cinema d’animació modern, però almenys no és un mer 'product placement', sinó una història d’aventures infantils divertida i honesta amb un missatge ben trobat: cal fugir de l’egocentrisme i dels estereotips de gènere i apostar pel talent femení i el treball en equip.

La nova entrega dels Angry Birds continua fent befa del gènere bèl·lic i heroic, ara fent que els dos bàndols enfrontats a la primera part, els ocellets de coloraines i els porquets, s'aliïn per vèncer un grup d’àguiles invasores i maldestres que viuen en una illa congelada. El 'running gag' genial i d’aires 'slapstick' del grup de pollets que perden uns ous –deutor de la gla i l’esquirol d''Ice Age: L'Edat de Gel'– és la joia de la corona d’una pel·lícula que també es riu de James Bond i de 'Fast & Furious'.

stats