Crítica de cinema
Cultura 30/06/2021

‘Willy’s Wonderland’: Nicolas Cage, a mastegots al parc infantil

Movistar+ estrena una estrafolària comèdia de terror ambientada en un llòbrec recinte de festes

Toni Junyent
2 min
Nicolas Cage a la seva salsa a 'Willy's Wonderland'

‘Willy’s Wonderland’

(2 estrelles)

Direcció: Kevin Lewis. Guió: G.O. Parsons. 88 minuts. Estats Units (2021). Amb Nicolas Cage, Emily Tosta i Beth Grant. Disponible a Movistar+ a partir del 4 de juliol.

D’un temps ençà Nicolas Cage s’ha convertit en un gènere en si mateix. Com a mínim podríem dir que hi ha una força que l’atrau cap a aventures singulars que recorren totes les freqüències del cinema fantàstic. Mentre esperem que Sitges ens porti l’esperada Prisoners of the ghostland, on l’actor s’ha posat a les ordres del japonès Sion Sono, s’estrena un film que, si no fos pel seu aspecte visual més aviat asèptic, podria haver-se extraviat dels prestatges més amagats d’un videoclub dels anys vuitanta. El hieràtic mascle alfa interpretat per Cage, a qui pràcticament no sentirem dir ni una sola paraula al llarg de tota la pel·lícula, punxa una roda en un poble de mala mort i li proposen passar-hi la nit netejant un ronyós recinte de festes per a infants mentre li reparen el vehicle.

El que aquest addicte a les begudes energètiques no sap és que a Willy’s Wonderland, el lloc que ha de deixar net com una patena, hi habiten uns simpàtics animalons animatrònics assassins. S’hi aprecien el desvergonyiment sangonós i l’aposta per limitar l’expressivitat desbordada a la qual Cage ens té acostumats últimament, però el trajecte acaba esdevenint més rutinari del que seria desitjable en una pel·lícula que ens podríem arriscar a definir com un encreuament improbable entre La bruta història de Joe Porc i Noies de fraternitat a la pista de bitlles. Totes dues, tanmateix, tenen més encant que Willy’s Wonderland.

stats