Cinema
Cultura 25/07/2014

Crítiques al tràiler de '50 shades of Grey' per "cultivar la cultura de la violació"

Organitzacions conservadores nord-americanes carreguen contra el primer avançament de l'adaptació del 'bestseller' eròtic

Ara
1 min

BarcelonaLa policia moral dels Estats Units no ha vist amb bons ulls el primer tràiler de l'adaptació al cinema del 'bestseller' eròtic '50 ombres de Grey', que protagonitzen Dakota Johnson i Jamie Dornan.

Segons informa Variety, organitzacions conservadores com Morality in Media han posat el crit al cel perquè la pel·lícula "cultiva la cultura de la violació" i perquè gràcies a la popularitat del llibre es transmet al públic que "en el sexe, la humiliació, la degradació i la tortura són normals".

En un comunicat de l'organització, contrària a la pornografia, es pregunta el següent: "És aquest el tipus de relació que volem que les nostres filles i els seus coneguts i amics tinguin de bon grat? ¿Realment volem que els nostres fills siguin com Christian Grey i practiquin una violència masculina que també degrada els homes?".

En paral·lel, l'associació Parents Television Council va atacar la cadena NBC per emetre el tràiler durant la franja matinal i va demanar una qualificació de NC-17 –prohibit per a menors de 18 anys–. "Tant el llibre com la pel·lícula normalitzen i fins i tot mostren de forma romàntica les relacions masoquistes, i això és molt pertorbador, especialment la manera en què el romanticisme es presenta al tràiler", va explicar la portaveu de l'organització a 'The Hollywood Reporter'.

stats