Iniciativa cultural

Cultura Jove: nous descomptes en entrades per a joves d'entre 18 i 30 anys

La Generalitat amplia el programa Escena 25 amb un canvi de nom i més ofertes

2 min
Una panoràmica del Festival Canet Rock prepandèmic.

BarcelonaEl programa Escena 25 es transforma en Cultura Jove. Impulsada pel departament de Cultura, aquesta iniciativa permetrà aconseguir entrades a preus d'entre 5 i 20 euros. L'objectiu és potenciar el consum cultural entre els joves i facilitar-los l'accés a espectacles, concerts i festivals per convertir-los així en un públic fidel a aquests espais. Us detallem com funcionarà.

Qui pot demanar entrades i com?

Cultura Jove s'adreça a persones d'entre 18 i 30 anys que visquin a Catalunya. Per sol·licitar les entrades cal registrar-se a la web del programa i omplir un formulari amb les dades personals. Per comprovar que formen part del rang d'edat establert, es demana el DNI de l'usuari. A partir d'aquí, les entrades es poden comprar a través de la mateixa web. No hi ha límit d'espectacles, però sí de tiquets: cada usuari només pot comprar una entrada per esdeveniment cultural, i la compra no es podrà cancel·lar, ni demanar el retorn dels diners, ni fer cap canvi de nom o de data.

Quina és l'oferta cultural de la iniciativa?

Cultura Jove ofereix entrades per a espectacles de teatre, dansa, circ, música i festivals durant tot l'any. Una de les novetats respecte al programa Escena 25 és que s'han incorporat propostes d'equipaments privats i s'hi han afegit festivals i les sales de teatre de proximitat. Bona part dels espais barcelonins estan inclosos dins de la iniciativa, però també s'hi han sumat teatres i sales de concerts d'arreu de Catalunya.

De què depèn el preu de l'entrada?

Els preus de les entrades de Cultura Jove es determinen en funció del preu de l'entrada general. Si l'entrada general costa 10 euros, els joves podran accedir a l'espectacle per 5 euros; si costa entre 11 i 14 euros, el preu de Cultura Jove és de 7 euros; les de 15 euros es rebaixaran a 10 euros; les que estan entre els 16 i els 30 euros, a 12 euros; les que estan entre 31 i 45 euros, a 15 euros, i les de més de 46 euros, a 20 euros.

Podré escollir seient?

No. Cada equipament s'ocupa de distribuir les butaques, de manera que el seient quedarà fixat directament en l'entrada a l'hora de comprar-la com ho consideri la sala. Si l'usuari va acompanyat a l'esdeveniment cultural i vol seure de costat amb alguna altra persona ho haurà de gestionar a través de la taquilla de cada espai.

Quins extres van inclosos amb Cultura Jove?

Més enllà dels espectacles, Cultura Jove comptarà amb diverses propostes i activitats adreçades al públic d'entre 18 i 30 anys. Entre les propostes hi ha debats posteriors a les funcions teatrals, sorteigs per assistir a espectacles i festivals i activitats amb professionals de la cultura. Tot plegat s'anunciarà a través de la pàgina web.

stats