Cultura popular
Cultura 23/07/2014

La cultura popular de Barcelona estrena web

El portal, impulsat per l'ICUB, recull tot el patrimoni de cultura popular de Barcelona i fa visible la vitalitat de les entitats

Ara
1 min

BarcelonaEl Servei de Cultura Popular de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha estrenat aquest dimecres el seu portal web. La plataforma virtual recull, per primera vegada i de forma unificada, tot el patrimoni de cultura popular de la capital catalana per mostrar-ne la riquesa i la varietat. A més, aplega documentació sobre aquestes entitats i la fa accessible a la ciutadania. També visibilitza la vitalitat cultural dels col·lectius implicats. Per això, el portal comptarà amb la col·laboració de les entitats, que podran ampliar l'apartat de notícies i activitats.

La plataforma està dividida en diversos apartats com ara l'agenda i un espai per a les festes i tradicions dividides per districtes, per època de l'any, per gastronomia, per fires, personatges i elements festius. També hi ha un apartat d'àmbits festius que recull iniciatives sobre l'artesania i art popular, la dansa, la música, les construccions humanes i el foc, entre d'altres. La web es completa amb un directori de les entitats, un apartat de les cases de festa i un espai de notícies. En paral·lel, s'ha engegat un procés participatiu per completar la informació sobre la cultura popular barcelonina de la Viquipèdia.

stats