Cultura 13/11/2014

Cultura torna a afirmar que el claustre de Palamós és fals

Segons informa 'El País', el segon informe encarregat per la conselleria descarta que hi hagi elements del segle XII en el conjunt de la construcció

Ara
1 min
UN CLAUSTRE DE LUXE  El claustre de Palamós,  instal·lat al jardí d'una luxosa finca privada, no era romànic sinó del segle XX.

BarcelonaEl segon informe sobre el claustre de Palamós encarregat per la conselleria de Cultura torna a assegurar que és fals i és més taxatiu que el primer. Segons informa 'El País' aquest dijous, els experts van arribar a la conclusió l'any passat que l'obra era una recreació del segle XX però que conté elements originals del segle XII i ara l'autor de l'informe, Eduard Carbonell, catedràtic d'història de l'art de la Universitat de Girona, assegura que tota la construcció és falsa.

La tesi d'Eduard Carbonell contradiu la del descobridor del claustre, l'historiador de l'art Gerardo Boto, i del geòleg Màrius Vendrell, que va analitzar 20 mostres de pedra del claustre i va arribar a la conclusió que l'erosió i les restes de pàtines són seculars i no recents.

stats