Dansa
Cultura Dansa 09/03/2022

Rocío Molina, Mal Pelo i Les Impuxibles, grans noms del festival Dansa Metropolitana

Més de 300 activitats acostarn la dansa a 12 municipis entre el 10 i el 27 de març

2 min
La companyia Arnau Pérez va interpretar la peça 'Young blood' durant la presentació del festival

BarcelonaEntre el 10 i el 27 de març, la dansa ocuparà carrers, places i teatres de Barcelona i l'àrea metropolitana. Més de 300 propostes d'aquesta disciplina s'estendran per Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans en la cinquena edició del festival Dansa Metropolitana. Entre els grans noms d'aquest any hi ha Highlands, de Mal Pelo –guardonats amb el Premi Nacional de Cultura–; Al fondo riela, de Rocío Molina –Premi Nacional de Dansa del 2010–, i Harakiri, el nou projecte de Les Impuxibles sobre el suïcidi i els tabús que l'envolten. El festival també portarà grans artistes de l'escena internacional com la coreògrafa israeliana Sharon Eyal, l’americà Alonzo King i el belga Jan Martens.

El festival busca fer accessible la dansa a tota la ciutadania, atreure nous públics i donar suport als artistes locals. Per aconseguir-ho ha programat 92 espectacles, projectarà 35 pel·lícules, impulsarà 34 activitats paral·leles i durà a terme 35 iniciatives educatives. "La intenció és que la programació no sigui centralista, sinó que estigui distribuïda arreu del territori, que és molt accessible perquè són distàncies curtes", assenyala Cesc Casadesús, representant de les activitats programades a Barcelona. "Tenim espectacles de tots els estils, des de dansa clàssica i neoclàssica fins a flamenc, dansa urbana, avantguardista i experimental", afegeix Maite Basora, tècnica de Cultura de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

Espectacles immersius

El festival inclou 13 coproduccions pensades per donar suport als artistes locals. Entre aquestes hi ha Tradere, de Laia Santanach; Plàncton Smart City / Vox Balaenae, del Ballet Contemporani de Catalunya; AKompasado, de Jordi Cortés i Iván Góngora, i Migrare, de la companyia Maduixa. Aquest darrer serà l'espectacle itinerant del festival i es representarà als 12 municipis participants. Una de les novetats d'aquest any és que el festival ha incorporat espectacles immersius o amb una forta relació amb la tecnologia. Un dels més destacats és el muntatge Sokkyō, de la companyia Brodas Bros.

En aquesta edició també s'ha creat un nou projecte anomenat Confluències, que busca facilitar l’accés a la dansa a la ciutadania portant-la a espais públics de l’aire lliure. Entre les propostes que es podran veure en parcs, jardins i places hi ha Poema circular, una peça creada per Lorena Nogal i interpretada per alumnes del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, i Naufragio universal, dels andalusos Marco Vargas & Chloé Brûlé. A més, la dansa arribarà a la gran pantalla amb l'estrena de pel·lícules sobre dansa tant a les sales de cinema com a la plataforma Filmin.

stats