Música
Cultura 20/08/2015

Noa: "El que li han fet a Matisyahu ha estat pur antisemitisme"

La cantant afirma que està "a favor de la pau" i en contra del moviment BDS perquè no creu en els mitjans que utilitza per arribar als seus objectius

Efe
2 min
Noa: “Per què els governs de tot el món glorifiquen la mort i la por?”

PlasènciaLa cantant israeliana Noa ha afirmat avui que l'acció de Boicot, Desinversions i Sancions a Israel (BDS) a València que va dur a la cancel·lació del concert de l'artista nord-americà i jueu Matisyahu ha estat antisemitisme.

"El que el BDS va fer a Matisyahu va ser pur antisemitisme. No només no és israelià, sinó que el van voler forçar a expressar una opinió política, i no té per què fer-ho si no vol. És la seva decisió i l'art és llibertat", ha dit la cantant israeliana.

Noa, que actuarà aquesta nit a Plasència (Càceres) en el marc del XX Festival Internacional Folk, ha afirmat que ella està en contra del moviment BDS, "i no perquè no estigui d'acord amb moltes de les coses que demanen". "Jo estic totalment d'acord que necessitem arribar a la pau entre israelians i palestins i crec en la solució dels dos estats. També entenc la frustració que produeix el que passa a Israel, però no crec que la forma en què intenten aconseguir els seus objectius ajudi", ha subratllat.

De la mateixa manera, ha assenyalat que el BDS "és molt violent, potser no físicament, però clarament sí de forma intel·lectual i espiritual", i ha afegit que preferia que tothom del BDS s'acostés a gent com ella, "que busca la pau", i treballessin junts per la pau.

Noa ha expressat la seva "alegria" pel fet que el Rototom s'adonés del seu error. "Una de les coses més problemàtiques és que la gent d'Israel tendeix a considerar que totes les objeccions de l'exterior a les activitats d'Israel són antisemitisme i, per descomptat, no tot ho és. Jo no veig les objeccions a la política d'ocupació israeliana com a antisemitisme, les veig com a objeccions a la política del govern d'Israel", ha asseverat.

stats