Cultura 27/03/2021

Delgado veu "grans contradiccions" entre la prohibició de trobades a casa i el concert amb 5.000 persones al Sant Jordi

El subdirector de Protecció Civil admet que les mesures són difícil d'explicar

ARA
1 min
Proves d'antígens al Razzmatazz abans del concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi

BarcelonaUn dels objectius del concert d'aquest dissabte al Palau Sant Jordi és demostrar que és possible generar bombolles sanitàries que permetin eliminar la distància de seguretat en grans esdeveniments. És el propòsit que ha dut el sector de la música en directe a impulsar el projecte Festivals per la Cultura Segura, que s’estrena amb un concert pilot de Love of Lesbian per a 5.000 persones. Tanmateix, no tothom ho veu tan clar. El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha admès que hi ha "grans contradiccions" en la gestió de la pandèmia de coronavirus perquè, mentre la normativa no permet trobades a casa entre familiars o amics per Setmana Santa, aquest dissabte s'organitza "un concert amb 5.000 persones en un estudi científic" al Palau Sant Jordi. Segons ha afirmat Delgado en una piulada, hi ha un "difícil encaix de totes les peces".

El responsable de Protecció Civil insisteix que les mesures "sempre són difícils d'explicar", especialment les actuals sobre les trobades a casa. En declaracions al Via lliure de RAC1, Delgado ha remarcat que el concert de Love of Lesbian es fa en el marc d'una recerca científica i és un "experiment" que pot ajudar a "progressar", però ha reiterat que pot generar problemes de comprensió en la gent. "És de difícil explicació que algú no es pugui trobar amb el seu pare i pugui anar a un concert de Love of Lesbian", ha admès.

Delgado ha assegurat que els indicadors mostren una nova tendència a l'alça, tot i que per ara no veu un factor "explosiu" com en onades anteriors. "Idealment, la mobilitat d'aquests dies ha de ser la mínima possible, les trobades també", ha afirmat.

stats