Cultura 10/10/2012

Descobreixen a Eras Bòrdas de Les unes pintures comparables a les del Mestre de Taüll, informa 'La Dépêche'

S'han descobert a l'església d'Orjot després de desmuntar un retaule del segle XVIII. Es troben en un estat de conservació excepcional

Ara
1 min
Les pintures d'Ourjouy al web de 'La Depeche' /ARA

BarcelonaEl desmuntatge d'un retaule del segle XVIII a l'església d'Orjot, a Eras Bòrdas de Les, ha tret a la llum un conjunt de pintures romàniques que es troba en un estat de conservació excepcional, informa el diari francès 'La Dépêche'. Les pintures representen cinc apòstols, diversos signes zodiacals i una cortina. "Els apòstols són recognoscibles pels seus atributs i perquè estan identificats pel nom," diu Philippe Mercier, comissari regional de monuments històrics.

Les pintures descobertes a Orjot, recull el rotatiu, són lleugerament diferents de les que coneixem. L'estil i la iconografia estan més a prop de les obres de principis del segle XII i són comparables a les pintures monumentals de les esglésies catalanes fetes pel Mestre de Taüll, diu Mercier. L'any vinent es començaran a estudiar per aclarir-ne la datació i saber si són anteriors o posteriors a les de Taüll. Segons els estudis preliminars, es poden situar al primer terç del segle XII. L'obertura de dues finestres a l'absis al segle XVI o XVII hauria tallat les figures de tres o quatre apòstols més.

stats