Cultura 25/08/2012

La campanya per salvar l'eccehomo ja ha recollit més de 18.000 firmes

En 24 hores s'han duplicat les firmes de suport a la 'nova versió' que Cecilia Giménez ha fet de l'eccehomo. Durant la romeria de Borja d'avui es podrà visitar la pintura, vigilada per un guàrdia de seguretat

Ara / Efe
2 min
Algunes de les versions que els internautes han fet de l'Ecce Homo' de Borja / @raulolivan

BarcelonaLa recollida de firmes que s'ha engegat a la xarxa per salvar l'eccehomo és un èxit que creix a ritme vertiginós: en només 24 hores s'han duplicat les firmes de suport a la intervenció de Cecilia Giménez ha fet. A hores d'ara, ja compta amb més de 18.000 adherits a la campanya perquè el nou eccehomo no sigui restaurat. Durant la romeria de Borja d'avui finalment es podrà visitar la pintura –de 10 a 14 h i de 16 a 21 h–, vigilada per un guàrdia de seguretat. Els visitants l'hauran d'observar a metre i mig de distància.

Fenomen internacional

La intervenció que Cecilia Giménez, una veïna octogenària de Borja, va fer en un eccehomo pintat en un dels murs de l'església de Nostra Senyora de la Misericòrdia d'aquesta localitat de Saragossa ha arribat als mitjans internacionals, després de convertir-se en una curiós fenomen cultural arreu de l'Estat. La BBC, 'The Telegraph', i els diaris francesos 'Libération' i 'Le Monde', entre altres mitjans, han recollit la polèmica que ha aixecat aquesta intervenció, i a les xarxes socials s'ha convertit en objecte de paròdies de tota mena. La mateixa Giménez va atiar el foc declarant que "amb tota la meva bona voluntat, he fet una cosa que creia que estava bé. A més, encara no estava acabada", va dir.

Els titulars de 'Libération' i 'Le Monde' no estalvien en acidesa: "La pitjor restauració de tots els temps?" es pregunta el primer, mentre que el segon afirma: "Merda divina. La restauració d'una pintura d'un Crist es converteix en una massacre".

El internautes –a Twitter s'ha creat el 'hashtag' #eccemono– han afegit a la pintura malmesa els rostres de personatges tan diversos com Kiko Rivera, el fill d'Isabel Pantoja, José Luis Rodríguez Zapatero, Falete, la duquessa d'Alba, Homer Simpson, Belén Esteban, Mr. Bean, Leo Messi, Mariano Rajoy i Mario Vaquerizo, entre molts altres.

stats