Cultura 21/02/2021

Detenen l'exdirector del Teatre Nacional grec Dimitris Lignadis per violació de menors

L'actor i director ha esta acusat per dos homes d'haver abusat d'ells de manera reiterada

2 min
L'actor i director en el moment de la detenció

 

La policia grega va detenir dissabte a la tarda l'exdirector del Teatre Nacional grec Dimitris Lignadis, que està acusat de dos casos de violació de menors. L'actor i director haurà de declarar avui diumenge davant el jutge, que decidirà si l''ingressa o no en presó preventiva. Anys després que el moviment Me Too animés les dones de tot el món a compartir els seus testimonis sobre violència sexual, Grècia va viure la primera gran onada de denúncies aquest gener, quan la medallista olímpica Sofia Bekatorou va trencar el silenci sobre la violació que va patir fa 23 anys.

Lignadis, de 56 anys, ha estat acusat per dos homes de violació reiterada quan eren menors. La premsa local grega recull el testimoni d'una de les víctimes, que ara té 25 anys i que en tenia 14 quan el director presumptament va abusar d'ell. Lignadis es va veure forçat a dimitir el 6 de febrer de la direcció del Teatre Nacional després de l'aparició de les denúncies. El seu advocat ha assegurat que nega totes les acusacions.

Nomenat a dit pel govern grec

El cas del fins fa poc director del Teatre Nacional ha esquitxat el govern grec. La ministra de Cultura, Lina Mendoni, el va nomenar el setembre del 2019. Ho va fer a dit i paralitzant un procés de selecció que havia iniciat el govern anterior d'Alexis Tsipras.

La ministra s'ha defensat de les crítiques que l'acusen d'haver escollit Lignadis per l'amistat que hi té assegurant que el nomenament es va fer per "raons d'interès públic". Mendoni s'ha distanciat ràpidament de l'exdirector del Teatre Nacional, a qui ha descrit com a "perillós".

Avui al diari ARA també publica un reportatge on es denuncia un altre cas d'abusos en el món del teatre, en aquest cas català, a l'Institut del Teatre. Una vintena de testimonis denuncien vexacions i maltractament psicològic per part d’alguns docents.

stats