Cultura 25/03/2015

El Dia Mundial del Teatre combinarà la reivindicació amb la promoció

Abel Folk inaugurarà aquest divendres els actes de la jornada al CCCB amb una lectura del 'Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre', del director polonès Krzysztof Warlikowski

Europa Press
1 min

BarcelonaEl Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà una jornada festiva el divendres 27 de març amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre. Actors, directors i altres integrants del sector teatral aproparan la seva realitat als ciutadans a través d'actes que combinaran accions festives i reivindicatives.

Abel Folk inaugurarà aquest divendres els actes, que es faran fins diumenge, amb una lectura del 'Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre', escrit pel director polonès Krzysztof Warlikowski, seguida de la projecció del 'Vídeo-manifest' de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

En aquest vídeo s'anuncia que s'ha instaurat un premi amb el nom de l'actriu desapareguda Anna Lizaran, amb la intenció de reconèixer un talent que està començant, i que pren l'actriu com a inspiració. Els actes continuaran dissabte, quan tindrà lloc l'espectacle principal de la programació: el monòleg 'El tiempo es un sueño', en què l'actriu Asunción Balaguer repassarà alguna de les seves experiències personals, sota la direcció de l'autor del text, Rafael Álvarez 'el Brujo'.

L'AADPC, l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) i Teatres Públics de Catalunya organitzen aquesta jornada, i disposaran d'estands de promoció el divendres a la tarda al CCCB, a l'Institut del Teatre i a l'Associació d'Escoles de Teatre.

stats