Cultura 07/06/2014

L'autor de 'Calvin i Hobbes' torna fugaçment al còmic amagat rere un pseudònim

Bill Watterson, que va deixar de dibuixar el 1995, es conxorxa amb Stephan Pastis i utilitza la seva popular tira

Ara
1 min
La tira de l'autor de 'Calvin i Hobbes'

BarcelonaBill Watterson, l'autor de 'Calvin i Hobbes', va deixar de dibuixar el 1995 després d'una dècada en què va aconseguir una gran popularitat amb els seus personatges i complexes vinyetes, i va tenir una gran influència en altres autors. Mai més s'ha deixat veure ni fotografiar. És una de les persones més desconegudes i inaccessibles dels Estats Units. Fins i tot s'ha dubtat que existeixi.

Però Watterson ha tornat a dibuixar i ho ha fet en secret, encobert sota el personatge d'un aprenent d'il·lustrador. Ho ha fet possible la conxorxa amb Stephan Pastis, un admirador de la seva obra i dibuixant d'una tira còmica de gran popularitat al seu país ('Pearls before swine' apareix al 'Washington Post' i a 150 diaris més). Pastis va aconseguir posar-se en contacte amb el seu ídol, que li va proposar el joc de dibuixar tres tires en lloc seu. Watterson apareix a les tres tires a través del personatge de Lib.

Tot i que Pastis va avisar a Twitter, no ha revelat el secret fins després de la publicació dels dibuixos, tal com havia quedat amb Watterson. En el divertit relat de la seva relació creativa (al seu web) afirma que ha vist el 'bigfoot' de la il·lustració.

stats