Cultura 08/05/2021

Un dibuix de Leonardo da Vinci de 7 centímetres a subhasta per més de 9 milions

El 'Cap d'ós' podria fer rècord i arribar als 13,7 milions

Ara
1 min
'Cap d'os' de Leonardo da Vinci

BarcelonaEl cap d'un ós dibuixat per Leonardo da Vinci podria arribar als 13,7 milions d'euros, i assolir un nou rècord, quan es posi a la venda en una subhasta al juliol a Christie's. Cap d'ós, que fa només 7x7 cm, és un dibuix fet amb punta de plata sobre un paper rosa beix. La casa de subhastes diu que és "un dels menys de vuit dibuixos de Leonardo que es conserven encara en mans privades fora de la Col·lecció Reial Britànica i de les Col·leccions Devonshire de Chatsworth", segons recull Reuters.

L'estimació de preu és d'entre 9 i 13,7 milions d'euros i podria superar la venda del 2001 de Cavall i corredor de Da Vinci per poc més de 9 milions d'euros, un rècord per a un dibuix del mestre del Renaixement italià, segons Christie's. "Tinc tots els motius per creure que aconseguirem un nou rècord al juliol per a Cap d'ós, un dels últims dibuixos de Leonardo que es pot esperar que surti al mercat", ha dit aquest dissabte Stijn Alsteens, cap del departament internacional de Mestres Antics.

La propietat del dibuix es pot remuntar al pintor britànic Thomas Lawrence i, a la seva mort, el 1830, va passar al seu marxant Samuel Woodburn. Segons la casa de subhastes, el va vendre a Christie’s el 1860 per 2,50 lliures. El seu actual propietari el té des del 2008. Cap d'ós es podrà veure exposat a Christie's, a Nova York, i després a Hong Kong, abans de presentar-se a Londres al juny.

stats