Moda
Cultura 05/07/2011

Dior presenta la tardor sense Galliano

Bill Gaytten va substituir el dissenyador a la primera jornada de la setmana de la moda d'alta costura de París. Dior encara no s'ha posicionat sobre qui serà proper director artístic de la casa

Agències
1 min
Dior presenta la col·lecció d'alta costura per a la propera tardor-hivern

ParísJohn Galliano va ser el gran absent a la primera jornada de la setmana de l'alta costura de París, on es presenten les col·leccions de la tardor i hivern 2011-2012. La casa Dior va acomiadar el modista a principis de març després de ser acusat d'insults racistes, i l'absència del director artístic es va notar, segons els ulls més crítics.

Bill Gaytten, mà dreta de Galliano, va presentar una col·lecció eclèctica que no va convèncer tothom. L'editora de Vogue Japó, Anna Della Russo, confessava que enyorava el dissenyador que durant quinze anys va marcar Dior amb la seva empremta. "Això és més proper al mercat però trobo a faltar idees potents", argumentava. Un altre periodista que volia mantenir l'anonimat afirmava que "si això és una prova, han de reemplaçar Galliano de pressa".

Dior encara no s'ha posicionat sobre el nom del successor de Galliano. La casa francesa expressava que volen "tenir tot el temps" abans de nomenar el director artístic.

Gaytten i la seva col·laboradora Suzanna Venegas van presentar peces molt femenines, marcada per vestits de gala i amb grans escots, les faldilles plisades de gasa amb estampats a base d'ombres. Els colors de l'arc de Sant Martí i les referències a Pierrot van marcar una col·lecció variada a nivell estilístic i molt colorista, on es va trobar a faltar la pell.

Un altre dels protagonistes de l'obertura de París va ser Alexis Mabille, en una col·lecció que Vogue qualifica de teatral i espectacular, marcada per detalls com les plomes i les puntes, teixits com el tafetà, el vellut o la seda.

stats