Cinema
Cultura 21/02/2013

Un director palestí nominat a l'Oscar, detingut a l'Aeroport de Los Angeles

Els oficials d'immigració van estar a punt de deportar Emad Burnat, codirector del documental 'Cinc càmeres trencades'. Michael Moore va acudir al rescat i ha denunciat l'incident al seu blog

Ara
1 min
Soldats de l'exercit israelià a territori palestí en una escena del documental 5 càmeres trencades.

BarcelonaEmad Burnat, codirector palestí del documental sobre l'ocupació israelita 'Cinc càmeres trencades' i nominat als Oscars que se celebren aquest diumenge, va ser detingut dimarts a l'Aeroport de Los Angeles per les autoritats d'immigració dels Estats Units. El director i la seva família van ser emmanillats durant una hora, segons ha explicat ell, i mentre les autoritats els amenaçaven de tornar-los al seu país i els exigien proves de la seva assistència a la cerimònia dels premis de l'Acadèmia.

Michael Moore, que és un dels responsables de la branca documental de l'Acadèmia i ha donat suport al film de Burnat, va intervenir després de rebre un missatge de text del director. Moore ha explicat en el seu blog que va contactar amb els directius l'Acadèmia i va contactar amb el Departament d'Estat de Washington, advertint que un nominat a l'Oscar estava a punt de ser deportat.

Tot i que va ser una experiència desagradable, és una situació que patim cada dia els palestins", va explicar Burnat a TheWrap. "Hi ha més de 500 punts de control, barreres i controls de carretera en la nostra terra, i no hi ha un sol palestí que no hagi passat per l'experiència que va viure la meva familia ahir. El nostre és un exemple molt menor del que la meva gent afronta cada dia".

stats