Els directors de 'Ciutat morta' neguen la salutació a l'alcalde Trias en l'entrega del Ciutat de Barcelona

Els responsables del documental accepten la dotació del premi per destinar-la a investigar casos d'abusos policials

Aquest dimarts al vespre s'entreguen els premis Ciutat de Barcelona. Una de les grans incògnites era saber si els directors de 'Ciutat morta' acudirien a rebre el guardó, perquè es trobaven fora de la ciutat, però finalment hi han assistit, al costat de la vintena de guardonats.

Seguint l'estructura habitual de la gala, els directors Xavier Artigas i Xapo Ortega, han 'agraït' el premi en un vídeo. En especial han fet referència al jurat "per valorar un film incòmode per les estructures de poder". Però també han afegit: "No ens sentim gens còmodes amb el fet que l'Ajuntament renti la cara amb aquest premi". I han volgut recordar l'actuació de l'Ajuntament en casos com els de Can Vies, del forat de la Vergonya, les vagues generals "i altres cròniques d'aquesta ciutat morta".

"Acceptem el premi, senyor alcalde, però els diners seran per a allò que haurien d'estar fent vostès: investigar altres casos d'abusos policials emparats per aquest ajuntament", han sentenciat. "Perquè cal acabar amb la impunitat".

Així s'ha acabat el vídeo, tot seguit ha arribat el moment en què l'alcalde Xavier Trias els atorga la B de Barcelona, l'escultura que acompanya els 7.000 euros del guardó. Ha estat quan els dos directors han passat pel costat de Trias sense saludar-lo i han sortir del Saló de Cent per una porta lateral.

L'entrega dels guardons ha seguit amb normalitat. Al final de l'acte, Xavier Trias l'ha clos destacant que els premis els atorguen jurats independents, "una tasca no fàcil que pot resultar controvertida en alguns casos", ha dit. I ha afegit "que fins i tot podem tenir discrepàncies i no compartir algunes decisions, però això es la força de la democràcia". I ha acabat agraint la tasca de tots els guardonats "també als crítics, perquè entre tots enriquim la ciutat i la fem avançar".

 

 

Més continguts de