Cinema
Cultura 03/02/2013

"Sóc Montserrat Carulla, actriu, catalana i independentista"

El discurs de l'actriu que ha rebut el premi d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català, en set frases

Laura Serra
1 min
Montserrat Carulla rep el Gaudí d'Honor

BarcelonaL'actriu Montserrat Carulla ha rebut aquest diumenge a la gala dels premis Gaudí el guardó d'honor en reconeixement de tota la seva carrera i ho ha aprofitat per fer un discurs polític en defensa de la independència de Catalunya. Aquestes són les frases més destacades del seu parlament.

- "Sóc Montserrat Carulla, actriu, catalana i independentista"

- "El meu independentisme no va contra ningú. Admiro la llengua i la cultura del poble espanyol. La vull al costat, com a amiga, en llibertat"

- "El millor futur pot arribar quan menys t'ho penses. I jo, com aquell americà, també he tingut un somni que voldria que fos aviat una realitat, veure la meva terra justa socialment, pròspera culturalment i lliure nacionalment"

- "Sou l'altra família, la de les arts escèniques, a la qual no em sento lligada per llaços de sang ni obligacions sinó el fil subtil d'una passió que vàrem triar, entre altres raons, lluitant per superar les nostres inseguretats i timidesa"

- "Vaig començar a enfrontar-me a la vida als 15 anys. Han estat 67 anys de treball continuat i d'aquests, 52 a dalt dels escenaris i platós"

- "Detesto la falsa modèstia i per això no tinc cap pudor de dir-me: 'Molt bé, Carulla. Ho tornaries a repetir'"

- "Sóc una dona molt afortunada perquè aquest honor me'l donen els companys i per mi això és meravellós"

stats