El Disseny Hub acollirà la gran exposició internacional de Banksy

Obrirà al novembre i inclourà un centenar d'obres originals de col·leccionistes privats

2 min
Una de les obres de Banksy que es veuran a la mostra

BarcelonaBarcelona serà a partir del mes que ve la capital mundial del grafiter més famós del món, el misteriós Banksy. El Dhub inaugurarà una gran mostra d'originals de l'artista urbà de tot tipus de format (oli, acrílic o esprai sobre tela i fusta, serigrafies d’edició limitada, escultures, instal·lacions, vídeos i fotografies) cedides per col·leccionistes privats de tot el món. Banksy. The art of protest ha obtingut un milió d'espectadors en la seva gira –va començar a Sant Petersburg el 2018– i s'ha vist en ciutats d'Espanya, com Madrid i Màlaga. A Barcelona comptarà amb obres noves, i és una producció de SoldOut, el Disseny Hub i l'Ajuntament de Barcelona. L’exposició també albergarà un nou espai audiovisual immersiu que oferirà un viatge multisensorial per la trajectòria artística de Banksy, un grafiter avui multimilionari que no ha donat a conèixer mai la seva identitat.

L'artista sempre és focus d'atenció mediàtica, tant per les noves obres que apareixen per sorpresa en parets de la Gran Bretanya, com per propostes de gran format com un parc d'atraccions o grafitis als murs de Betlem. O per haver subhastat una obra que va arribar al milió d'euros i que es va autodestruir. És un artista polític que critica la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes o la crisi climàtica. Moltes de les obres han aconseguit arribar a ser icòniques, com Mickey i el pallasso de McDonald's agafant la nena víctima de la bomba atòmica.

'Napalm' de Banksy
'Bomb love' de Banksy

A Barcelona ja es pot veure –i estarà oberta fins a finals d'any– una altra mostra de la seva obra a l'Espacio Trafalgar, The world of Banksy, però en aquest cas són reproduccions a escala real. L'exposició també venia de París.

Les altres exposicions destacades al Dhub fins a finals d'any seran la que ja està oberta sobre les pioneres del disseny de joies, Joieres 1965-1990. Entre l’art i el disseny, i la nova exposició permanent dedicada al disseny de producte Objectes comuns. Històries locals, debats globals. A més, hi haurà una mostra temporal dedicada a l’arquitecte Josep Miàs, MIAS. The making of making (architecture). Com a activitats, destaquen la Barcelona Design Week 2021, el festival sobre creativitat Blanc!, el Llum BCN dedicat a les arts lumíniques o el festival de literatura i arts infantil i juvenil FLIC.

stats