ANY ESPRIU
Cultura 03/04/2013

Camats qüestiona que el 10% del pressupost de l'Any Espriu es destini a pagar el seu comissari

La diputada d'ICV posa en dubte que Bru de Sala hagi de tenir una retribució de 123.420 euros mentre algunes activitats de la commemoració no estan garantides

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha registrat una pregunta al Govern per respondre per escrit sobre la retribució del comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala. Segons la diputada ecosocialista, el pressupost de la commemoració "és d'aproximadament un milió i mig d'euros", mentre que 123.420 d'aquests aniran destinats a la remuneració de Bru de Sala. "Considera el conseller de Cultura que el 10% del pressupost de l'Any Espriu ha d'anar a la retribució del comissari, quan el finançament d'algunes activitats no està garantit del tot i ha estat ajustat a la partida per a la seva realització?", es qüestiona en un text que publica aquest dimecres el 'Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya'.

Així mateix, Camats posa en dubte que calgui garantir una retribució segura al comissari "quan hi ha finançament pendent per assegurar o bé s'ha retallat per a la realització d'activitats" i quan el departament "acumula impagaments i deutes amb el sector cultural del país". Qüestiona també que la quantitat s'adigui amb "el conjunt de retribucions de les administracions públiques en els moments actuals".

De fet, la conselleria de Cultura va afirmar inicialment que el pressupost de l'Any Espriu oscil·laria entre 1 i 1,5 milions d'euros, tot i que posteriorment va matisar que "no té pressupost específic assignat". "Amb aportacions del departament de Cultura per a les activitats que pot assumir i la col·laboració d'altres institucions, particulars i empreses, es financen activitats i programes. Altres projectes, si no troben finançament extern, no es duen a terme", ha afegit.

stats