Literatura
Cultura 03/09/2015

Don DeLillo rep el National Book Award per la seva trajectòria

El jurat l'ha premiat perquè "diverses de les seves obres que examinen els costums de la cultura Americana i hi ha sabut incrustar brillantment el ritme de la parla quotidià, amb una composició bella i una prosa treballada"

Ara
1 min
El novel·lista Don DeLillo/ Viquipèdia

BarcelonaDon DeLillo, ha rebut aquest dijous el premi Nacional del Llibre per la seva trajectòria. Segons informa 'The Guardian', l'autor de 'Soroll de fons' i 'Submon' ha explicat que se sent "una mica intimidat" per rebre aquesta guardó. "Segueixo tenint al cap el nen del Bronx que vaig ser", ha dit l'escriptor.

La Fundació Nacional del Llibre ha decidit atorgar el premi a Don DeLillo perquè "diverses de les seves obres que examinen els costums de la cultura Americana i hi ha sabut incrustar brillantment el ritme de la parla quotidià, amb una composició bella i una prosa treballada". Segons el director executiu de la fundació Harold Augenbraum, l'escriptor nascut al barri del Bronx té una "gran influencia en les dues generacions d'escriptors posteriors" i la seguirà tenint en les pròximes.

DeLillo rebrà el premi honorífic a la Cerimònia dels Premi Nacional del Llibre, que aquesta 66à edició se celebra a Manhattan el 18 de Novembre.

stats