Música
Cultura 09/08/2011

La dona que va besar Elvis

Vanity Fair ha donat a conèixer la identitat de la protagonista de 'The Kiss', una de les fotografies icòniques del rei del rock

Redacció
2 min
'The Kiss'. Elvis Presly besa una jove abans d'un concert

BarcelonaDesprés d'un primer intent de besar la seva cita, un jove Elvis Presley retrocedeix i ho torna a provar. La seva llengua toca lleugerament la d'una jove rossa, la identitat de la qual ha estat un misteri durant 55 anys.

Vanity Fair va revelar dilluns que Barbara Grey, una agent de la propietat retirada, és la jove amb qui Presley va coincidir el 1950, abans de sortir a cantar davant de 3.000 persones en un teatre de Virgínia. "Era prima i amb els pits grossos", recorda Grey.

La fotografia, coneguda com The Kiss, és una de les més famoses de la sèrie realitzada per Alfred Wertheimer, que va seguir Presley quan el cantant tenia vint anys i encara era desconegut.

Podia semblar el preludi d'alguna cosa més, però tot va quedar en una anècdota i una fotografia. "Potser ell sentia alguna cosa, però jo no sabia ni qui era", explica Grey. "Era un noi molt divertit. Corríem i jugàvem l'un amb l'altre, érem joves. Se'm va apropar i em va dir que l'acompanyés a l'espectacle de Steve Allen. Però li vaig dir que no, que me n'anava a Filadèlfia a veure el meu nòvio. Allà va començar el desafiament".

Presley va insistir i el rei del rock la va conduir a un compartiment privat del tren amb destinació a Nova York. "No sé com va passar però vam acabar estirats al llit i em va intentar tocar". Algú va interrompre per avisar que el tren se n'anava i Gray es va convertir en la noia que va dir que no a Elvis. "Sóc jo", afegeix.

Grey no busca una remuneració ni cap mena de fama i ha signat un acord per cedir els drets comercials d'una de les fotografies més reproduïdes del rei del rock, com recull Vanity Fair. "No vaig començar amb això per acabar frustrada i boja... només volia que aparegués el meu nom a la maleïda fotografia".

L'any passat, quan l'Smithsonian va programar una retrospectiva sobre la joventut d'Elvis (que s'anunciava amb la seva fotografia), Gray va voler deixar de ser la dona desconeguda. Per això es va posar en contacte amb Wertheimer, a qui va enviar un mail igual de misteriós que tota la seva existència: "Sóc la noia de The Kiss. Tinc una bona història per a tu".

stats