Música
Cultura 01/02/2022

Eduard Iniesta celebra 25 anys de trajectòria amb un concert al Palau de la Música

El músic barceloní ha actuat amb banda elèctrica, orquestra de corda i convidats com Beth, Marc Parrot i Dani Vega

ARA
2 min
Eduard Iniesta entre Dani Vega (Mishima) i Marc Parrot, al Palau de la Música.

BarcelonaEl músic Eduard Iniesta s'ha regalat un homenatge aquest dilluns al Palau de la Música per celebrar 25 anys de camí dalt dels escenaris. Referent de la música mediterrània però obert a tota mena d'estils i registres, Iniesta ha protagonitzat aquest dilluns un concert únic en què ha ofert un repàs i una síntesi del seu so. Eclèctic de mena i virtuós, ha tocat amb banda elèctrica i orquestra de corda. Iniesta ha explicat que havia dissenyat el concert en clau de "present i futur", amb diverses cançons del seu últim àlbum, Trajecte animal, i companys de viatge en actiu, com el guitarrista i productor Dani Vega (Mishima) i el també guitarrista, cantant i productor Marc Parrot. La tercera col·laboradora de la nit ha sigut la cantant Beth, tal com recull l'ACN.

Iniesta ha cantat i ha tocat alguns dels molts instruments de corda que domina, acompanyat de la seva banda, formada per Àlex Tenas (exbateria de Jarabe de Palo), Cristina Membrive (baix), Gerard Nieto (Hammond i piano), el seu germà Xavi Iniesta (harmònica i veus), i la seva orquestra de corda escollida per a l’ocasió.

Malgrat no voler fer una cronologia de la seva trajectòria, les cançons l'han anat dibuixant per ell. Per exemple, La catedral, una peça dedicada a la desapareguda botiga de discos Discos Gong. "Sempre he estat un addicte a la música, i el consum el fèiem a Discos Gong", ha admès Iniesta. El nirvana ha sigut la cançó que ha donat entrada a Dani Vega, que també s'ha quedat a l'escenari per acompanyar Iniesta i el conjunt a la següent cançó, interpretada per Marc Parrot.

D'altra banda, Iniesta també ha revelat els "primers compassos" d'un concert per a violí que tot just està component ara. En total, gairebé dues hores de concert a càrrec d'un referent de la música mediterrània, amb una sòlida carrera com a músic intèrpret i com a compositor de músiques tan variades com ara folk, rock, blues i clàssica.

stats