Literatura
Cultura 12/06/2020

Eduardo Mendoza guanya el Premi de Novel·la Històrica Barcino

El guardó es lliurarà el 9 de novembre en el marc del festival de novel·la històrica de Barcelona

Ara
1 min
Eduardo Mendoza en una imatge d'arxiu  a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall de Barcelona. / MANOLO GARCIA

BarcelonaEduardo Mendoza (Barcelona, 1943) ha sigut reconegut amb el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que concedeix l’Ajuntament de Barcelona. El jurat, integrat pel periodista Òscar López, la novel·lista Care Santos, el periodista cultural Sergi Doria, l’escriptor Enric Calpena i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Fèlix Riera, que fa de president del jurat, després d’avaluar diverses possibilitats, ha decidit, per unanimitat, concedir-li el guardó.

El jurat ha destacat: “Diem Barcelona i diem Mendoza. El vam descobrir amb el cas Savolta i ens vam endinsar en la cripta embruixada guiats, per dir-ho així, pel detectiu de les pepsicoles. El detectiu, l’extraterrestre Gurb, el romà Pomponio, Horacio Dos, el Carlos Prullàs d'Una comedia ligera, Mauricio en les eleccions primàries, el trepa Bouvila que creua l’arc del triomf i el plumilla Rufo Batalla, servidor del príncep Tukuulo: tots són Mendoza o Mendoza és en tots.

“Tot el que dic i explico soc jo. Tot és fons d’armari”, reconeix Mendoza. El jurat conclou: “Eduardo, tens tots els premis: el Cervantes, el Liber, el Planeta, el Nacional, el Kafka... però rebre el que porta el nom de la teva ciutat té la seva gràcia”.

stats