Música
Cultura 13/12/2011

'El Messies', més participatiu que mai, obre la porta del Palau de la Música a 800 músics aficionats

El tradicional concert de l'Obra Social La Caixa va comptar amb la participació de l'orquestra de Robert King, The King's Consort

Acn
2 min
Una imatge d'El Messies al Palau

BarcelonaMés de 800 cantants amateurs de Barcelona van participar en el concert d'El Messies de Händel, que impulsa l'Obra Social La Caixa des de l'any 1995. La meitat han debutat aquest dilluns en el primer dels dos concerts que se celebren, com és habitual, al Palau de la Música Catalana a les portes de Nadal. El següent serà aquest dimarts al vespre. La participació popular és la més alta que s'ha registrat mai. A més, els concerts d'aquest any compten amb la participació d'una orquestra destacada d'instruments d'època, The King's Consort, que dirigeix Robert King. El Palau acull des de fa setze anys aquest concert amb una de les peces corals més celebrades i interpretades de la història de la música.

L'origen de la participació popular en els concerts d'El Messies és a Londres. Allà, la cita prenadalenca amb l'obra de Händel és un clàssic des de fa dècades. Va néixer amb la voluntat de premiar els amateurs i els aficionats del cant coral i oferir-los la possibilitat d'actuar acompanyants d'una orquestra i un director de prestigi des d'un auditori privilegiat. A Barcelona, aquesta tradició es va importar l'any 1995, fruit d'una iniciativa de l'Obra Social La Caixa i el Palau de la Música Catalana. Des d'aleshores s'ha celebrat anualment i ha permès que milers de catalans experimentin la sensació de cantar com a professionals davant un Palau sempre ple per a l'ocasió.

Aquest 2011, la inscripció per participar a El Messies ha estat rècord. Els 800 participants d'aquest any –una part dels quals són habituals de la cita– se sumen als 24.500 cantants que fins l'any passat –el del quinzè aniversari de l'esdeveniment– havien participat a la cantada. En aquesta ocasió els cantaires voluntaris han estat dirigits per Robert King. A més del cor que acompanya l'orquestra, el conjunt el completaven quatre solistes que s'han anat alternant a l'escenari al llarg de l'extensa partitura d'El Messies. El moment més emotiu, com sempre, ha arribat a l'últim tram de concert, amb la interpretació col·lectiva del cèlebre Al·leluia.

stats