ART
Cultura 17/01/2012

Surten a subhasta obres de Van Gogh o Pissarro de la col·lecció personal d'Elisabeth Taylor

Un total de 38 obres d'artistes reconeguts se subhastaran a Christie's el 7 i 8 de febrer

Efe
1 min
'Vue de l'asile de la chapelle de Saint-Remy' de Van Gogh

BarcelonaUn total de 38 obres que van pertànyer a Elizabeth Taylor, entre elles valuosos Van Gogh, Pissarro o Degas, se subhastaran a Londres el 7 i 8 de febrer, segons va informat ahir la casa de subhastes Christie's.

Gran part de la col·lecció ja es va subhastar a Nova York el passat desembre. Tot i així, entre els quadre més importants, trobem Vue de l'asile de la chapelle de Saint-Remy, de Vincent Van Gogh, que se subhasta a un preu estimat de 8,5 milions d'euros. L'obra, que s'exposarà a la seu de Christie's, va ser pintada pel geni holandès el 1889, un any abans de morir. Elizabeth Taylor va adquirir la peça el 1963.

De l'artista Camille Pissarro sortirà a subhasta Pommiers d'Eragny, a un preu estimat de 1,45 milions d'euros. També cal destacar un autoretrat de Edgar Degas que podria arribar a subhastar-se per uns 544.000 euros. Una altra joia de la col·lecció és un oli de Pierre-Auguste Renoir valorat aproximadament en 302.000 euros, o les obres del gal·lès Augustus John.

Durant aquestes dues jornades de subhastes també s'oferiran altres peces de col·leccions diferents, entre les que hi ha una obra clau del cubisme de Juan Gris, Le libre.

"Elizabeth Taylor sentia tanta passió per comprar obres d'art com joies", va declarar la directora d'art modernista de Christie's, Giovanna Bertazzoni. "Taylor, nascuda a Londres l'any 1932, va estar influenciada pel seu pare, Francis Taylor, un marxant d'art amb una galeria pròpia a Old bond streed de Londres. L'actriu, morta a Los Àngeles l'any passat, va adquirir bona part la seva col·lecció durant els anys seixanta", explicava Bertazzoni.

stats