Llibre
Cultura 19/08/2021

Emporta’t amb l’ARA el llibre del bestiari popular de Catalunya

‘Bestiari popular català’ es pot aconseguir per 15,00 € als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 18 al 31 d'agost

1 min
Portada del llibre "Bestiari popular català"

“Sempre m’ha interessat la mitologia en general i les bèsties fantàstiques en particular. En aquest llibre he volgut saber, i donar a conèixer, per què hi ha tantes bèsties a les festes majors, quin paper hi juguen, quin és el seu origen i per què es barregen animals fantàstics com els dracs i reals com les mulasses”, explica l’autor de Bestiari popular català, Xavier Piñas, que també n’ha realitzat les il·lustracions. "El format de fitxes i l’ordre alfabètic per localitats de Bestiari popular català fan que es pugui llegir començant per qualsevol pàgina", destaca Xavier Piñas.

Publicat per Editorial Base, Bestiari popular català recull una bona mostra dels animals, mitològics o reals, sorgits de rituals pagans o de la tradició cristiana, que desfilen per festes majors i altres esdeveniments de cultura popular. Avui continuen sent un dels elements que més animen els carrers i les places de les nostres viles i ciutats quan celebren festes populars. Val la pena conèixer-los.

stats