Cultura 22/04/2015

El 35% de persones no llegeix mai: els editors espanyols presenten una pla de xoc al ministre Wert

El sector editorial s'alarma davant de les xifres d'una enquesta recent del CIS i preparen un pla de foment de la lectura

Efe
1 min
llibres

MadridEl sector del llibre, agrupat a l'Associació de Càmeres del llibre d'Espanya, ha presentat al ministre Wert el seu projecte del Pla Integral per al Foment del Llibre i de la Lectura. El president de l'associació, Daniel Fernández, ha entregat aquest dimecres el document al ministre d'Educació, Cultura i Esports a la seu del departament del govern. Els editors recorden que, segons una enquesta recent del CIS, un 35% dels ciutadans de l'Estat afirmen no llegir mai, mentre que un 7% ho fa alguna vegada.

A la presa de possessió del càrrec el passat 17 de desembre, Fernández ja va avançar que treballaria en un Pla Integral de Foment del Llibre i de la Lectura per "conscienciar la societat del llibre com element bàsic de coneixement, cultura i oci, estretament vinculats amb l'educació". El pla recull mesures com el desenvolupament de la xarxa de biblioteques públiques locals, escolars i universitàries, i la dotació de fons i compliment de les lleis d'educació en relació a la programació de la lectura a les aules.

També proposa el reconeixement de la propietat intel·lectual d'autors i editors i la lluita "contra el seu robatori", i aporta mesures fiscals com l'equiparació de l'IVA del llibre digital al del llibre en paper, l'establiment de deduccions a l'IRPF per l'adquisició de llibres de text i les deduccions a l'impost de societats per la inversió cultural. A més, també integra mesures d'ajuda a la comercialització del llibre.

stats