Cinema
Cultura 18/02/2017

'Estiu 1993', millor 'opera prima' de la Berlinale i Gran Premi 'ex aequo' de Generation Kplus

El jurat de Generation Kplus es declara impressionat per "l'extraordinària actuació" de la protagonista de 6 anys, Laia Artigas, en el film de la debutant Carla Simón

Xavi Serra
1 min
Laia Artigas a 'Estiu 1993'

Barcelona'Estiu 1993', la pel·lícula de la debutant Carla Simón, ha guanyat aquest dissabte dos premis al Festival de Berlín: el premi a la millor 'opera prima' de totes les seccions de la Berlinale i el Gran Premi del Jurat Internacional de la secció Generation Kplus del Festival de Berlín, 'ex aequo' amb la pel·lícula xinesa 'Becoming who I was', de Chang-yong Moon. Una collita triomfal per a la pel·lícula, que participarà en el pròxim Festival de Màlaga i arribarà als cinemes al maig.

'Estiu 1993', el llarg camí d'una nena fins a les llàgrimesProtagonitazat per una nena de 6 anys que acaba de perdre la mare i se'n va a viure amb els seus tiets, 'Estiu 1993' es basa en les experiències personals de la seva directora. El jurat de Generation Kplus ha destacat que "la lliçó que aprèn la heroïna i que ens va fer plorar a tots és que no importa el dolor que sentis, perquè l'amor incondicional de la gent que t'envolta és el que t'alleugerirà la pena". El premi, que té una dotació econòmica de 7.500 euros, també destaca "l'extraordinària actuació" de Laia Artigas i que el jurat es va quedar "impressionat per la bellesa de la fotografia" i per la "sensual posada en escena".

stats