Cultura 03/10/2013

25 euros de regal als joves per anar a teatre i concerts

Ara
1 min

Barcelona.Durant tot el mes d'octubre els joves entre els 18 i els 25 anys rebran 25 euros per assistir a un o dos espectacles teatrals o musicals. És l'oferta de la campanya Escena 25 , una iniciativa conjunta d'una setantena d'equipaments culturals del país. L'objectiu és incentivar l'accés dels joves a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts de pagament.

La mecànica per accedir a aquests 25 euros consisteix a registrar-se a la web www.escena25.cat , on els interessats han de seleccionar i reservar els espectacles i els concerts als quals vulguin assistir.Posteriorment hauran de recollir l'entrada a la taquilla. És a dir, es tracta bàsicament d'una fórmula de descomptes destinada a promoure el consum cultural de les 566.900 persones d'entre 18 i 25 anys que hi ha a Catalunya. D'aquest sector de població, el 28,1% assisteix a espectacles de teatre, circ i dansa, i el 49,3% a concerts de música, segons dades de la Generalitat.

El director general de Creació i Empreses, Jordi Sellas, considera que Escena 25 "té una vocació clarament social i incideix en un sector, el jove, en què s'ha produït una davallada en el consum cultural". En la campanya, que estarà activa fins al 31 d'octubre, hi participen el TNC, L'Auditori, el Liceu, el Palau de la Música, el Lliure, el Teatre Romea, el Coliseum, el Mercat de les Flors, l'Heliogàbal, la sala Razzmatazz i la Nova Jazz Cava, entre d'altres.

stats