POESIA
Cultura 09/03/2016

Eva Baltasar guanya el premi Gabriel Ferrater de poesia

X.c.
1 min
Eva Baltasar guanya el premi Gabriel Ferrater de poesia

BarcelonaLa supervivència és el tema d’Animals d’hivern, el poemari amb què Eva Baltasar (Barcelona, 1978) ha guanyat el 14è premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. “És un llibre que parla molt de mi i de la supervivència en un món que percebo glaçat, molt fred, hostil i buit, en el qual la gent em resulta molt llunyana i tots s’han quedat al seu petit rebost per passar-hi el seu hivern”, va explicar ahir Baltasar en rebre un guardó dotat amb 7.250 euros i la publicació del llibre a càrrec d’Edicions 62.

La poesia de Baltasar “és d’una potència extraordinària que dibuixa una experiència molt marcadament personal i femenina amb un llenguatge molt capaç de colpir-nos emotivament”, diu Jordi Cornudella, president del jurat del premi que completen Marta Pessarrodona, Empar Moliner, Marc Romera i Xavier Folch. Segons Pessarrodona, a Animals d’hivern hi ressona la poesia de Sylvia Plath i “no es basa tant en la veu com en el pensament”.

Escletxes de llum

Eva Baltasar ha publicat set poemaris, com ara Laia (2008), Dotze treballs (2011), Medi aquàtic (2011) i Vida limitada (2013), amb els quals ha guanyat diferents premis. Animals d’hivern està dividit en dues parts. La primera està escrita amb “emocions que de seguida es fonien en poemes”, mentre que la segona, de poemes més llargs, és el fruit “d’una recerca interior”. “Ha sigut una recerca molt gaudida i molt divertida que he seguit fins que he trobat escletxes de llum que m’han ajudat a resoldre cada problema”, diu Baltasar, la tercera dona que guanya el premi Gabriel Ferrater després de Dolors Miquel (2006) i Anna Garcia Garay (2012).

stats