Cultura 03/12/2013

'Els feréstecs', triomfadora dels Premis Butaca amb 5 guardons

Albert Triola, Emma Vilarasau, Laura Conejero i Lluís Villanueva, premiats com a millors actors de l'any

Laura Serra
2 min
Rosa Maria Sardà ha rebut el Butaca honorífic que porta el nom d'Anna Lizaran / MANOLO GARCIA

Barcelona'Els Feréstecs' ha estat la gran guanyadora dels Premis Butaca 2013 que s'han entregat aquest vespre al Teatre Nacional i on s'ha homenatjat a l'actriu Rosa Maria Sardà, que ha rebut el Butaca honorífic que porta el nom d'Anna Lizaran. L'obra de Carlo Goldoni, estrenada al Teatre Lliure, s'ha alçat amb 5 de les 8 nominacions amb què partia, entre les quals les de millor muntatge, millor direcció (Lluís Pasqual), millor actriu de repartiment (Laura Conejero), millor vestuari (Alejandro Andrújar) i millor caracterització (Eva Fernández). L'obra es tornarà a reposar al Lliure aquesta temporada.

'Smiley', la comèdia romàntica revelació de l'any, que actualment està de gira, s'endú 3 premis dels 4 als quals optava: millor espectacle de petit format, millor text teatral (Guillem Clua) i millor actor (Albert Triola).

'Barcelona' ha sigut la derrotada. Partia amb 7 nominacions s'ha quedat amb 3 premis, entre els quals el de millor actriu per Emma Vilarasau i els de millor il·luminació (David Bofarull) i millor composició musical (Òscar Roig). D'entre les obres que tenien 4 nominacions, s'han quedat en blanc 'L'onada' i 'La Bête' mentre que 'El principi d'Arquimedes' i 'El nom' han guanyat un guardó: la primera per l'escenografia (Enric Planas) i la segona al millor actor de repartiment (Lluís Villanueva).

El musical 'T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré' optava a 5 categories, i n'ha guanyat dues: les de millor musical i la de millor actriu de musical per Mercè Martínez. Toni Viñals s'ha endut el butaca a millor actor de musical per 'La flauta màgica' (Cia. Dei Furbi).

'Siena', de la Cia. La Veronal, ha estat guardonat com a millor espectacle de dansa. 'La dona vinguda del futur' del TNC com a millor muntatge familiar i la millor producció espanyola o estrangera ha estat per a 'Les tres germanes', dirigida per Declan Donellan.

stats