Còmic
Cultura 04/04/2013

Ferran Mascarell: "No estem en condicions per fer un Museu del Còmic nacional"

El Conseller de Cultura es reunirà aquest dijous amb Carles Santamaria, el director del Saló del Còmic, per estudiar com avançar en el projecte "a partir de modificar els plantejaments inicials"

Ara
2 min
Originals del 'Tinent Buberry' de Jean Giraud estaran presents al Saló del Còmic

BarcelonaEl Museu del Còmic continua en via morta. Aquest dijous, en la presentació de la 31a edició del Saló del Còmic, el conseller Ferran Mascarell ha afirmat que el departament de Cultura "no està en condicions per fer un Museu del Còmic nacional". El conseller ha explicat que no tenia cap novetat que aportar sobre el projecte, però que aquesta tarda tenia previst reunir-se amb el director del Saló del Còmic Carles Santamaria per parlar-ne. "Esperem poder donar bones notícies en el futur, però només en funció de la possibilitat de trobar un model viable", va explicar Mascarell. "Però per avançar haurem de modificar els plantejaments inicials", ha advertit.

En la mateixa presentació, Carles Santamaria ha presentat la programació d'una edició del Saló "extensa i intensa" i marcada per la temàtica del 'western', gènere al qual està dedicada l'exposició 'Per un grapat de còmics' amb més de 230 originals –"la més gran que s'ha fet al món", segons Santamaria–. La mostra inclourà obres d'autors com el creador de Bluebery Jean Giraud i el seu continuador Jean Michel Charlier, Jordi Bernet, Víctor de la Fuente i molts altres. Una altra mostra del Saló serà 'L'humor no és retalla', dedicada a la producció actual d'humor gràfic sobre la crisi econòmica i les retallades públiques. Sobre aquesta mostra, Mascarell ha comentat que en una crisi "l'humor no es retalla, però la cultura tampoc; l'únic que es retalla són els diners públics".

En l'apartat professional, el Saló del Còmic dedicarà una jornada a les possibilitats del còmic com a eina pedagògica –amb ponències i concurs de còmics– i organitzarà una trobada entre autors locals i editors nord-americans i francesos.

El president del gremi d'editors i llibreters, Xavier Mallafré, ha lloat la bona salut del sector del còmic, que s'apropa als 100 milions d'euros de facturació, i ha destacat el creixement de la comercialització del còmic en llibreries, un canal de venta que ha passat en pocs anys de representar el 20% del total al 40% de facturació.

El 31 Saló del Còmic de Barcelona se celebrarà del dijous 11 al diumenge 14 de abril de 2013 al Palau nº 8 de Fira Barcelona Montjuïc.

stats