Cultura 18/04/2018

Ferrol, ¿el poble escollit per Banksy per debutar a Espanya?

El grafiti de dos guàrdies civils fent-se un petó apareix al municipi gallec

Agències
1 min
El Ferrol, el poble escollit per Banksy per debutar a Espanya?

BarcelonaEl grafiti de dos guàrdies civils fent-se un petó ha aparegut al número 23 del carrer Muíño do Vento , al barri Canido de Ferrol. De moment, no s'ha pogut corroborar si és obra de Banksy o no, però ha sortit en un espai que s'havia reservat des de feia mesos —s'hi podia llegir "Reservat per a Banksy"— perquè el misteriós artista pogués pintar-hi.

Des de fa anys aquest barri de Ferrol celebra el festival urbà Las Meninas de Canido. L'any passat la vuitena edició del festival va atraure més de 35.000 persones d'arreu del món i ja s'han creat un centenar de versions de 'Las meninas' de Velázquez, que s'han pogut veure a les parets dels edificis del barri. La iniciativa és de l'artista gallec Eduardo Hermida, que volia evitar la degradació d'un barri molt castigat per la crisi econòmica.

Hermida ha assegurat que no en pot corroborar l'autoria: "Desconeixem si l'obra que ha aparegut en l'espai reservat és original o no", ha dit. Segons l'artista gallec, fa dos o tres mesos va enviar un correu electrònic amb les coordenades de l'espai a algú que afirmava ser Banksy.

stats