Arts escèniques
Cultura 27/03/2014

El Festival Circ Cric torna a convocar els amants del circ, la música i el teatre al peu del Montseny

La quarta edició del certamen se celebrarà entre el 5 d'abril i el 13 de juliol a les carpes del circ a Sant Esteve de Palautordera

Acn
2 min

BarcelonaLa quarta edició del Festival Circ Cric ha anat ampliant el nombre d'activitats i sumant artistes, "va creixent, poc a poc, però amb fonament", constata la codirectora, Montserrat Trias, que organitza el festival juntament amb Tortell Poltrona (Jaume Mateu). El circ no és l'únic protagonista de la cita, que se celebrarà entre el 5 d'abril i el 13 de juliol a les carpes del circ a Sant Esteve de Palautordera. També s'hi programa música i altres arts escèniques. La novetat d'aquest any és la recuperació del Festival Internacional de Pallasses, nascut l'any 2001 a Andorra i desaparegut el 2009.

El festival continua fidel al propòsit amb què es va crear: un conjunt de propostes bàsicament familiars, de teatre, circ, música i teatre. Tortell Poltrona i el Circ Cric presentaran el seu nou espectacle, 'Bemoll Sostingut', una fusió de música, poesia i pallassos que l'any 2013 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Circo.

Moltes de les propostes es presentaran dins de les dues Fires d'Espectacles i activitats de Circ que el festival organitza els diumenges 13 d'abril (Dia Mundial del Circ) i el 15 de juny. Aquestes jornades permeten combinar activitats diverses relacionades amb el circ, des d'espectacles, passant per tallers fins a degustacions gastronòmiques o passejades pel Parc Natural del Montseny.

Segons Trias, la proposta "més aventurada" serà Escarlata Circus, un sopar espectacle que tindrà com a protagonista el poeta Josep Pedrals i s'ha batejat com a 'Sopa de pedres'. També hi haurà l'espectacle de la companyia Baro D'Evel Cirk CIA, que el festival anuncia com "un dels noms propis" d'aquesta edició. El divendres 16 de maig presentaran 'El buit de l'altre', un espectacle creat expressament per a l'ocasió, on es veu el resultat de l'experimentació amb materials que caracteritza aquest grup.

A la cita musical, La Troba Kung-Fú tornarà a oferir l'espectacle conjunt amb el personal del Circ Cric. També passarà per la carpa del Montseny Albert Pla, un altre habitual d'aquest festival, acompanyat per Diego Cortés. Souvenir Orquestra actuarà al vespre i com a concert de cloenda tocarà el grup de festa del Baix Montseny, Mandanga.

stats