Cultura 07/01/2016

El Festival d'Angulema rectifica: els autors podran votar a qui vulguin pel Gran Premi

Ara
1 min

BarcelonaDesprés que esclatés la polèmica al Festival d'Angulema perquè no hi havia cap dona nominada pel Gran Premi –en els 43 anys d'història del guardó només l'ha guanyat una dona– i després que 10 dels 30 autors nominats demanés que es retirés la seva candidatura en senyal de protesta, avui el festival ha anunciat que els autors podran votar a qui vulguin. No es proposarà cap llista i, per tant, es podrà optar lliurement per l'artista que cadascú consideri mereixedor del premi més important del còmic europeu.

La decisió per desbloquejar el boicot dels autors ha arribat després que afegissin momentàniament sis noms de dona al matí a la seva web, i després els han retirat. Eren Lynda Barry (EUA), Julie Doucet (Canadà), Moto Hagio (Japó), Marjane Satrapi (França-Iran), Posy Simmonds (Anglaterra) i Chantal Montellier (França), segons 'Le Monde'.

Finalment, doncs, els 3.000 professionals podran votar a qui vulguin, si bé encara no s'ha especificat si hi haurà una o dues rondes de votació.

stats