Festival de Peralada
Cultura 16/08/2011

El Festival Castell de Peralada ha tancat la 25a edició amb un 23% més d'espectadors que l'any passat

En total es van celebrar 21 espectacles de lírica, dansa, música i producció pròpia, i es va retre homenatge a Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Plácido Domingo, Ángel Corella i Comediants

Redacció
2 min

BarcelonaEl Festival Castell de Peralada ha tancat la 25a edició amb un 89,76% d’ocupació. Hi han passat un total de 21.232 espectadors, i l'assistència ha crescut un 23,22% respecte de l’any passat. A aquesta xifra s’hi han de sumar els actes i concerts gratuïts, com ara la festa dels 25 anys, que en total han acollit més de tres mil persones.

Durant aquesta edició s'han homenatjat diversos artistes que han format part de la història i la trajectòria d’aquest festival com: Montserrat Caballé, Joan Manuel Serrat, Plácido Domingo, Ángel Corella o Comediants amb Joan Font al capdavant. A més, la programació d'enguany ha reforçat els trets característics del festival: la lírica, la dansa, l’estiu musical i la producció pròpia.

El Festival ha programat 21 espectacles set dels quals han estat de lírica: l’òpera Nabucco en versió concert amb les veus de Maria Guleghina, Joan Pons i Ferruccio Furlanetto, un recital de Montserrat Caballé, una gala lírica amb Roberto Alagna, l’estrena mundial de la nova producció Orfeo ed Euridice, de Gluck, amb posada en escena de La Fura dels Baus; el retorn de Plàcido Domingo, el recital de Sondra Radvanovsky a l’Església del Carme i un concert líric al Claustre de Sant Domènec a càrrec de les sopranos Ana Tobella, Júlia Farrés i Rocío Martínez.

La dansa ha estat representada pels ballarins i coreògrafs Blanca Li (que va estrenar a Catalunya l'espectacle El jardín de las delicias), Rafael Amargo i Ángel Corella; també hi ha hagut dos recitals dels joves talents Katia Michel i Daniel Müller-Schott i un concert de Cobla en homenatge a la desapareguda La Principal de Peralada. Dins dels Estius musicals hi van actuar Joan Manuel Serrat, Montserrat Caballé i Al Bano, Quincy Jones & The Global Gumbo, Jamie Cullum, La Locomotora Negra i Rosario. El Festival es va clausurar amb un espectacle familiar obert a tot el públic per celebrar-ne els 25 anys amb Comediants.

Per celebrar les noces de plata del certamen, s'han programat dues exposicions de fotografies: "Festival Castell de Peralada. 25 anys d’emocions" i "L’Òpera Cuina". La primera, un recull fotogràfic de les millors imatges sota la mirada dels fotògrafs del festival, es va presentar al Palau Robert de Barcelona el mes de maig per després itinerar als jardins del Castell de Peralada, on ja l’han vist més de cent mil persones entre els dos espais. Després viatjarà a Perpinyà, Girona, Figueres, Brussel·les i Madrid.

Johannes Ifkovits i Evelyn Rillé són els autors de la segona exposició, que s’ha pogut veure als Jardins del Castell de Peralada; un recull de 22 divertides imatges dels divos internacionals de l’òpera cuinant les seves millors receptes.

stats