Cultura 27/06/2019

La Filmoteca guanya un premi internacional per la restauració de 'Vida en sombras'

L'obra de Llorenç Llobet Gràcia s'imposa a 30 finalistes del festival Il Cinema Ritrovato de Bolonya

Ara
1 min
Carlos Durán (Fernando Fernán Gómez), el protagonista de Vida en sombras, escriu un guió mentre a la paret es projecta l’ombra d’un zoòtrop.

BarcelonaL'edició en DVD de 'Vida en sombras' i l'obra completa de Llorenç Llobet Gràcia, feta per la Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb el segell Intermedio, ha estat considerada la millor de l’any pels premis Il Cinema Ritrovato. Aquests guardons d'abast internacional, organitzats per la Cinemateca de Bolonya i la Mostra Internazionale del Cinema Libero, reconeixen des de fa quinze anys les millors edicions en DVD de films que tinguin com a mínim 30 anys d’antiguitat.

És el cas de 'Vida en sombras', d'un dels principals títols del cinema català, del qual es va recuperar la versió íntegra del clàssic de Llobet Gràcia amb 7 minuts perduts durant 70 anys. Es trencava així el malefici que acompanyava una pel·lícula experimental del 1948.

L’edició de 'Vida en sombras' consta de tres DVD que recullen la totalitat dels films conservats del cineasta: el llargmetratge 'Vida en sombras' (1948) i 22 curtmetratges amateurs en 9,5 mm i 16 mm rodats entre el 1926 i el 1954.

Els directors de la Cinemateca de Bolonya, Paolo Mereghetti i Gian Luca Farinelli, van elaborar la llista de 30 finalistes d'obres publicades entre el febrer del 2018 i el febrer del 2019, entre les quals hi havia noves edicions de 'The magnificent Ambersons' d'Orson Welles i una antologia d'Ingmar Bergman a càrrec de Criterion Collection, l'obra integral de Jean Vigo, publicada per Gaumont, 'The deer hunter' de Michael Cimino, de Studiocanal, o 'Novecento' de Bernardo Bertolucci, presentada per Wild Side Video.

La Filmoteca ja va obtenir aquest mateix guardó l’any 2011 per 'Segundo de Chomón (1903-1912). El cine de la fantasía', editat amb la col·laboració de Cameo.

stats